Saabastega kass ja 4 musketäri

Suvised laagrid on läbi saanud ja lapsed lähevad jälle kooli. Ühte laagritäit lapsi jääb aga veel mõnda aega saatma näitemäng, milles ise sai kaasa tehtud. Jutt käib augustikuise linnalaagri lõpuetendusest “Saabasatega kass”.
Kassi-laagris osales vahetult enne kooliaasta algust 23 õpilast vanuses 7-13. Laagrit vedasid ja etendust lavastasid Kaunite-kooli noored õpetajannad Merlin Porkma ja Siiri Pappel, kes sügis-talvisel perioodil vastavalt muusikajuhi ja tantsuõpetajana ametis on. Laagrit pidasid sõbrannad-õpetajad esmakordselt ja laagerdajad andsid neile kõrgeima hinde.
Muusikalises muinasjutus “Saabastega kass”, mis paarisaja aasta eest Charles Perrault´ poolt kirja pandud, astusid lavale Kaunite-kooli versioonis Kassi ja möldripoeg Philippe´i kõrval lausa ajaloolised tegelased kuningas Louis, kuninganna Anna, aga ka seikluskirjanduse surematud musketärid D´Artagnan, Aramis, Athos ja Porthos, kes Pariisist olid kiirustanud Inimsööjat kahjutuks tegema, paraku põnevast võitlusest aga loobuma pidid, kuna Kass oli neist ette jõudnud ja hirmsa tegelase alla kugistanud. Ka ei olnud selles loos Kass ainuke rääkiv, laulev ja tantsiv tegelane vaid muudki neljajalgsed ja tiivulised said sõna sekka öelda (laulda või tantsida) – need olid Tedrekana, Eesel ja hulk eksootilisi linde, kes elasid kuninglikus kuldses Linnumajas. Kassi rollis astus üles Marianna Tuisk, Philippe´ina Grant Partasjuk.
Etendust tuli lustima saalitäis rahvast, kiidusõnu jagus nii lauludele, kostüümidele, lavastajatele, noortele näitlejatele, kui ka laagrile tervikuna.

Comments are closed.