Kevadine hipikontsert “Woodstock” kogub tuure!

Kaunite kooli kirg ühendada muusikat ja teatrit lööb välja ka selle aasta kevadkontserdis, mis on nagu üks suur värviline stiilipidu. Aga nagu ikka, ühendub lõbus harivaga, ning nii juhtub, et lapsed õpivad töö käigus tundma vanu legende, kelle nimed on väga tuttavad peamiselt vanaemadele ja vanaisadele, vähem juba emadele-isadele, aga mõnele noorele sootuks võõrad. Vahel peab ka seletama, et miks mõned pikkade juustega onud Mercedese märgi on kaela pannud. Ja miks need värviliste lilledega ehitud rõõmsad oma aja noored nii palju sõjast, rahust, võrdsusest ning sõprusest  pajatavad. Aga enamasti lauldakse tundides ja vaadatakse vanu videosid, kus astuvad üles John Lennon või Jimi Hendrix.
Noored püüavad mõista seda kommuunides elavate “teistsuguste” omaaegsete noorte elu, kes mässasid sõdade, inimeste klassifitseerimise ja ebavõrduse vastu. Maailm muutub ja paljud asjad, mis praegu on igapäevane normaalsus oli siis kättesaamatu unistus – võrdsed võimalused haridusele, valikuvabadus isikliku elu küsimustes või kasvõi nii lihtne asi, nagu kasvatada endale pikad juuksed isegi siis, kui oled mees.
60-70-te superhitid (“Imagine”, “Smoke on the Water”, “Sild üle vaevavete”, “Kuhu küll kõik lilled jäid”, “Vanas rataslaevas”  jpt) kõlavad 30.05.17 19.00 Salme KK suures saalis.

Comments are closed.