Hernetera sai rolliks

Juunis toimuvas linnalaagris lavastati “Printsess hernel”.

Kõik ju teavad seda H. Chr. Anderseni kuulsat muinasjuttu, kuidas printsess öösel und ei saanud, sest tema mitmekümne madratsi alla oli peidetud hernetera. Vaatamata, et lugu oli tuttav, tuli laager lapsi pilgeni täis ja natuke rohkemgi. Seepärast pidi autor Kaari nii libretos kui ka muusikas  mõned muudatused tegema ja tegelasi ning laule juurde kirjutama. Kõige värvikam tuli välja aga Hernetera roll, mida algvariandis ei olnud, ega ole seda ka lauluraamatus, mis mõni aasta tagasi kirjastus VIRGO poolt välja sai antud. Nüüd siis ongi meie muinasjutu “Printsess hernel” laulumängul kaks erinevat versiooni – lühem ja pikem. Laagri lõpetamise etendus tõi kokku palju rahvast ja rõõmu said nii lavastaja Hille Savi, tantsuõpetaja Carolin Ligi, publik ja kõige rohkem näitlejad ise. Printsessi rollis astus üles Grete Saue, printsi rollis Ralf Oliver Purje, Hernetera oli Kalli Karmel Jaani.

Comments are closed.