LKKK ja Eesti Kontsert

Jõuluetendus “12 kuud” tuli Noorte Muusikateatri kavasse Eesti Kontserdi tellimusena ja kokkuleppe juurde käis tingimus, et laval kasutatakse live-bändi ning looga esinetakse Tallinnas, Estonia Kontserdisaalis, Pärnu, Jõhvi ja Vanemuise Kontserdimajades ning Paide Kultuurikeskuses viiel hommikul detsembris. Tegu oli Eesti Kontserdi abonement-sarjaga, mida peamiselt külastavad kooliõpilased ja lasteaedade vanemad rühmad. “12 kuud” on Kaunite-kooli mängukavas olnud mõned aastad varem ja seega saime kasutada osades rollides samu tegijaid, keda varemgi. Siiski, arvestades ülesande vastutusrikkust, toimusid peategelastele ka castingud ja tööle hakkas 2 koosseisu, et saaks kordamööda esineda. Lavastaja ja koreograaf oli Katre Jaani, muusikajuht Janika Sillamaa, kes tegi orkestraalsed varasemad fonogrammid ümber 4-le pillile, mida mängisid Karl Juhan Kullerkupp (timpan, vibrafon, jt löökpillid), Kristjan Robert Rebane (akordion, basskitarr), Kalle Pilli (kitarr) ja Varvara Mikhaylova (flööt). Kunstnik Kristel Viksi slaavipärased värvikad kostüümid ja peakatted said kiita igas esinemispaigas ja näitlejaile aplodeeriti püsti peale iga etendust.

Comments are closed.